Burn-out behandeling en preventie trainingen

Burn-out behandeling en preventie trainingen

Voor bedrijven, op verwijzing van arbo diensten, bedrijfs artsen en (huis)artsen.

Na een intake met de betrokkene geven wij een indicatie van de behandelduur en kosten van het traject. Intake kosten € 125,-

Wij bieden maatwerk in de behandeling van medewerkers met een burn-out of stress klachten die leiden tot disfunctioneren of uitval. Behalve een burn-out spelen vaak depressie en verslavingsproblematiek een rol. Ook in de behandeling en begeleiding van deze klachten zijn wij gespecialiseerd. Onze aanpak is uniek en onderscheidend in zijn soort. Behandelingen en trainingen zijn altijd maatwerk en naast jaren lange ervaring en expertice beschikken wij over een palet aan mogelijkheden en interventies die buiten -gewoon zijn in hun soort.

Naast behandeling steven wij ernaar om het belang van preventie meer onder de aandacht te krijgen binnen bedrijven. Wij bieden preventietrainingen en cursussen te bevordering van de zelf-regulatie van overspanning. Elke training is maatwerk en afgestemd op de vraag van de klant. Onze insteek is om mensen te leren hoe ze verantwoording kunnen nemen voor hun fysiek, mentale en emotionele welzijn.

Een Burn-out kent vaak een langdurig herstel en vraagt om gespecialiseerde begeleiding. Het langdurig uitvallen van een medewerker heeft op allerlei gebieden impact. De ervaring en deskundigheid van de medewerker is niet langer aanwezig, dat heeft weer zijn weerslag op collega’s die het werk moeten overnemen en het verzuim en de de behandeling kost veel geld.

Ondanks het feit dat de impact enorm is wordt er nog weinig geïnvesteerd in preventie. Het is uitermate belangrijk dat medewerkers niet alleen goed zijn in hun vak maar ook de verantwoordelijkheid weten te nemen voor hun eigen welzijn. Daar zijn vaardigheden, kennis en bewustwording voor nodig.

De toename van mensen met een burn-out of burn-out klachten is zorgwekkend. Landelijke metingen laten al jaren een stijgende lijn zien. Binnen het onderwijs waar het verzuim het hoogste is blijkt 50% van alle verzuim te wijten aan psychische klachten. De laatste cijfers gepubliceerd in november 2015 door CBS en TNO laten zien dat 1 op de 7 medewerkers klachten vertoond. Ook de leeftijd waarop klachten ontstaan wordt steeds lager. Zelfs onder jongere is er een schrikbarende toename van stress gerelateerd klachten, depressie en psychische problemen.

De oorzaak is multi-causaal, een combinatie van persoonlijkheidskenmerken, gezondheid, privéomstandigheden, werkdruk of juist te weinig uitdagingen, sociale factoren en iemands mentale en emotionele veerkracht doen ertoe. Een burn-out ontwikkeld zich niet in een paar weken, het is het gevolg van langdurige disfunctionele over-spanning. Het lichaam hersteld onvoldoende om een gezonde balans van in en ontspanning te handhaven. Naast de tal van oorzaken die kunnen leiden tot stressklachten is het zo dat heel veel mensen ook niet weten hoe het moet om een juiste balans te houden. We krijgen bij het leren van een vak helaas niet geleerd hoe we met ons eigen lichaam en geest moeten omgaan.

Onze 24 uur maatschappij heeft zo zijn voordelen maar ook zijn nadelen, evolutionair kan ons lichaam de snelheid van tal van ontwikkelingen niet bijbenen. Zeker wanneer we het moeilijk vinden om ons te begrenzen in de mogelijkheid om voortdurend beschikbaar ‘online’ te zijn.
Middelengebruik zoals alcohol, medicatie, cocaïne etc. ter ontspanning of om ons het werk vol te kunnen houden leiden naast stress vaak ook tot verslavingsproblematiek of en depressie. Menige burn-out gaat gepaard met deze problematieken.

Het gaat niet om het juiste antwoord, maar om de juiste vraag die gesteld wordt’
Monique

Website by Webroots