Testimonials

Testimonials

Ervaringen van klanten en cursisten

 

Yvonne NLP Purpose paardencoaching

De hele dag heb ik als zeer prettig ervaren. Een hele fijne en veilige sfeer. Monique sloot naadloos aan op onze individuele issues. Ongelooflijk knap, het leek wel alsof ze al de hele purpose opleiding met ons mee gedraaid had. Ze wist de goede vragen te stellen en reageerde heel goed op zaken die naar boven kwamen. En dit bij alle 7 deelnemers!! Het was een onvergetelijke en emotionele ervaring. Op een prachtige plek in de natuur en schitterende accomodatie. De zelf verzorgde lunch was ook heerlijk en gezond.

Diana, Stilteweekend juni 2017

Mijn motivatie om te deel te nemen is dat ik graag rust wilde, tijd ter bezinning en om knopen door te hakken.
Ik wou even afstand nemen van de waan van alledag om een beter overzicht te krijgen wat er speelt in mijn leven.
En op deze mooie plek, ben je echt even weg van alles. Telefoon uit en de natuur in.
Ik ben opgeladen.
Ik heb jullie begeleiding als een warm bad ervaren. De aandacht, de verwennerij (lekker eten) en de humor.

Het belangrijkste inzicht dat ik meeneem is dat het al goed is zoals het is. Het mag er allemaal zijn, ook de niet leuke dingen.
Ik heb de neiging om in de toekomst te leven, als….dan……dat geregeld en dat gedaan is dan…… is het goed.
Gekkenwerk natuurlijk wat de toekomst ligt altijd voor je. Daar kom je nooit.
Altijd wel weer een nieuwe als…dan…..
Het geluk zit in het moment, Nu, vandaag.

Hoe rijk ga je dan naar huis?

Sanne Stilteweekend juni 2017,

De faciliteiten waren echt geweldig. Prachtige omgeving, heerlijk die hottub, yurt, de paarden en de natuur! De activiteiten waren ook zeer prettig en afwisselend. Ik vond het dansen, het schilderen, het wandelen, de yoga echt heel fijn. De begeleiding van de coaches was heel warm, persoonlijk toegespitst, professioneel, belichaamd, liefdevol en met humor.
Mijn belangrijkste ervaring is dat ik me heel sterk en stevig voel als ik goed verbonden ben met de aarde en de natuur, mijn belangrijkste inzicht dat ik niet de ervaringen uit mijn verleden hoef los te laten maar juist de oordelen die ik daarover heb wel.
Geweldig! Ik kom heel graag nog eens terug. Het zou van mij dan best ook op vrijdag al vroeger mogen beginnen, omdat er dan misschien iets meer tijd is om die vrijdag ook echt al aan te komen bij jezelf en de stilte. Hartstikke bedankt Sigrid en Monique! Blijf dit soort dingen creëren !

Roos, therapeut en beeldend kunstenaar (lichaamsgerichte therapie)

Een sfeervolle helende plek en deskundige warme mensen die ondersteunen in de weg die te gaan is. Rustig én vurig, geduldig én enthousiast zonder oordeel en met aandacht. Waar(bij) je kunt Zijn. Gewoon. En daardoor buiten-gewoon.

Marion preventie medewerker,(teamtraining/dag)

Monique is een enthousiaste, warme vrouw die inspireert.

Judith, preventie medewerker ( teamtraining/dag)

Wonderbaarlijk en het enorme enthousiasme door Monique waardoor rust en vrijheid en diepgang naar boven kwam.

Edith, stafmedewerker (teamtraining/dag)

thuiskomen, veel vrijheid, betrokkenheid en visie.

Hans, teamleider (teamtraining/dag)

Een heerlijke dag, een oase van rust en bezinning.

Paul, aanemer bouw (paarden coaching)

Onvoorstelbaar hoe mooi dit werkt. Begeleid door jouw vragen over de situatie waar we naar zouden kijken liet Sita (paard) mij zien hoe het werkelijk zat. Een geweldige mooie spiegeling van energie. Ik wil jou ontzettend bedanken voor deze mooie ervaring en de mogelijkheid om deze stukken uit min verleden te verwerken, een plaats te geven en daardoor verder te groeien en vedrer te gaan in mijn proces.

Annelies (yoga les)

Professioneel
Plezierig
Puur
Pijnverlichtend
Perfect
Prestatie in balans met ervaring
Persoonlijk
Praktijkgericht
Paradijselijk
Prikkelend
Participatief
Prettig
Piekmoment in de week
Pepermuntthee
PLUS minstens evenveel lof met alle andere letters van het alfabet!

Tiny, (yoga les)

Mijn eerste les van Monique was mijn kennismaking met yoga.
Ik had een idee over yoga die meteen vanaf de eerste kennismaking onderuit werd gehaald.
Monique maakt direct contact, is heel aards, totaal niet zweverig, heel begripvol, geduldig, legt goed uit, doet goed voor, heeft een prachtige stem, reageert op de groep en heeft humor. Heel belangrijk!
Ze is behulpzaam en zorgzaam naar mij toe ( chronische bewegingsstoornis) en heeft altijd aandacht voor me en bedenkt oplossingen die voor mij wel haalbaar zijn.
De bewegingen die ik van haar leer zijn ondersteunend in mijn omgaan met de ziekte.

Claire, Applied Sciences (coaching)

Monique van Zijnscentrum heeft mij op een hele prettige, toegankelijke én professionele manier geholpen om meer in mijn kracht te kunnen blijven staan op momenten dat dit lastig voor mij is. Ze weet, in mijn beleving, haar hart (gevoel) en hoofd (kennis) in te zetten in de perfecte combinatie zodat haar hulp perfect ontvangen en gebruikt kan worden. Slechts twee sessies met Monique in hun prachtige Zijnscentrum waren nodig om mij weer sterker in mijn schoenen te laten staan. Monique, dankjewel, je bent een fantastisch en warm persoon en ik ben je dankbaar voor je hulp. Je gaf me precies wat ik nodig had op het goede moment op een hele fijne prettige manier.

Arthur, preventie medewerker (team-coaching)

Als paarden konden praten hadden we monique niet nodig gehad. Mooi om te zien hoe ons team reageert op de simpele vraag: Kies als team 1 paard uit welke ons team representeert.

Stephanie, maatschappelijk werkster (team-coaching)

Een heerlijke dag beleefd bij Monique, haar land en haar vee. Alleen al ‘hier zijn’ maakte rustig (what’s in a name?). Haar spirituele, doch lekker nuchtere aanpak verbond het team en zette aan tot bezinning (bij mij persoonlijk in elk geval). De zon en de strakblauwe lucht waren de kersen op de taart. Topdagje!

Anne-Claire, financial Services Advisor (coaching)

Ik heb Monique leren kennen als een enthousiaste en energieke persoonlijkheid, die er voor zorgt dat je met plezier aan jezelf werkt. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat Monique haar sessies ondersteunt met theorie en alle ruimte creëert voor persoonlijke creativiteit, zowel tijdens de sessies als daarbuiten. Daarnaast investeert Monique, indien je hier voor open staat, tijd in het vastleggen van je persoonlijke proces. De foto’s en filmpjes die hieruit voort zijn gekomen gelden als mooie herinneringen aan een bijzonder leerzame periode. Monique bedankt voor de fijne samenwerking!

Peggy, docent (paarden-coaching)

Hey Monique,

Nogmaals bedankt voor de mooie inzichten:-). Hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik onder de indruk ben van je deskundigheid. Nooit eerder liet ik iemand zo snel zo dicht bij komen en bij jou hoefde ik er niet eens echt moeite voor te doen. Vervolgens wist je feilloos de blinde vlekken zichtbaar te maken..Toppie!

Patricia, maatschapelijk werkster (paarden-coaching)

Heel hartelijk dank Monique !

Ik had mijn ervaring met jou en Mieke niet willen missen.

Het is voor mij een manier geweest om zonder al te veel praten, tóch dingen aan te pakken.

Het paard , Mieke, gaf symbolisch prachtig aan wat ik nodig had.

Confronterend maar ook erg bijzonder.

Ik zou deze manier van werken vooral aanraden bij mensen die worstelen met een probleem wat ze al aan alle kanten bekeken hebben.

Of een veelheid aan problemen die inmiddels ervaren wordt als 1 grote brei.

Het heeft me helderheid gegeven in mijn eigen patronen. En laten zien waar ik naartoe wil.

 

Edith, staf medewerker (team-coaching)

Een workshop, of gewoon bij Monique zijn:
Is een avontuur, een ervaring, een warm bad, thuiskomen. Alles kan, en alles mag. Of er nu 2 personen, of 20 personen, of 50 personen rondrennen, alles gebeurt in grote en warme hartelijkheid, in openheid, in mogen zijn wie je bent. Monique heeft een groot hart, soms ook nog een zoekend hart, maar open in haar weg naar, het onderweg zijn. Is eerlijk in de strubbelingen die het leven ook biedt, en het feit dat ze ook niet altijd de juiste weg weet. Maar met haar voelsprieten, sterkte intuïtie en met behulp van de natuur om haar heen komt ze altijd weer op het juiste pad uit. Sterke, krachtige vrouw.
Meta Balfoort, Shiatsu en Cranio Sacraal Therapie (paarden-coaching)
Monique en ik hebben elkaar rond 2006 leren kennen. We ontmoetten elkaar regelmatig in een zoektocht naar onze ware natuur.
Voor mij werden deze jaren bekroond met een, ik mag wel zeggen, machtig mooie ervaring met een opstellingssessie met paard bij haar thuis: buiten in de paardenbak. Die ervaring heeft mij blijvend veranderd.
Nadat ik uit de kudde een paard had mogen kiezen (het koos mij trouwens), liep ik eerst wat ongemakkelijk door het zand van de bak. Sita scharrelde er op haar gemak een beetje rond en Monique bevond zich ergens achter mij aan de rand.
Op haar uitnodiging kwam ik in beweging en haar stem op de achtergrond voelde als een veilig baken. Gaandeweg ontvouwden er zich meerdere situaties. Sita spiegelde mijn gedragingen en ik was verbaasd en verwonderd over de scherpte van de beelden. En als ik het even niet begreep, was er Monique, die met een half woord de situatie in het licht zette waardoor ik het wél begreep. Of eigenlijk: waardoor ik mijzelf begreep.
De inzichten over mijzelf die ik van deze opstelling heb meegenomen draag ik nog steeds bij me als een groot cadeau. Het heeft mij mede gevormd en dichter bij mezelf gebracht.
Monique, hoewel fysiek op de achtergrond, voelde als één met het hele veld:

Veilig, krachtig, uitnodigend, ruimte scheppend, vragend, natuurlijk
Kortom: volledig in haar eigen kracht en daarmee alle voorwaarden scheppend om mensen stap voor stap hun eigen natuur te laten ontdekken.

Ik vind het bijzondere van een opstelling met paarden dat er weinig woorden aan te pas komen. De helderheid over jezelf komt onmiddellijk binnen op een ander niveau dan het mentale. Dat geeft een blijvende verankering in je lichaam(scellen). En daarmee is het voor mij een efficiënte therapie, die ook nog eens heerlijk buiten in de natuur plaats vindt.

Een aanrader om jezelf cadeau te doen.
November 2015

Chantal, psycholoog (opleiding mindfulness en veslaving)

Monique verzorgde de opleiding tot MBRP trainer. Vanaf het eerste moment zorgde ze voor een veilig gevoel binnen de groep. Ze zorgde voor een fijne leeromgeving door sturing te geven maar ook genoeg ruimte te bieden om ervaringen te delen met de groepsgenoten. Wat ik erg prettig vind is dat ze praktische voorbeelden gebruikte die ik nu nog steeds inzet bij mensen die ik nu mag begeleiden. Ik ben zeker benieuwd naar andere opleidingen die Monique verzorgd vanwege haar bevlogenheid en puurheid.

Nieke, case manager (lichaamsgerichte-therapie)

Tijdens mijn traject bij Monique heb ik op een hele mooie manier kunnen werken aan mezelf. Door middel van beeldend werken en met dieren te werken heb ik geleerd om naar mezelf te kijken. Het in een kamertje zitten en gesprekken voeren werkt bij mij niet en bij Monique zal je dit zeker niet meemaken. Tuurlijk hebben wij ook sessies gehad dat er alleen gepraat werd maar dan niet op de manier zoals dat normaal gaat bij therapie. Monique is een zeer gedreven persoon met veel levenservaring waardoor ze bij mij altijd de vinger op de zere plek wist te leggen. Het mooiste maar ook moeilijkste wat ik tijdens mijn zoekperiode naar mezelf heb gedaan is een sessie familieopstellingen met paarden. Nu denk je paarden?? Ja paarden. Deze dieren (en ieder ander dier) leven in het hier en nu en reageren vanuit hun gevoel. Ze zitten niet als mensen in hun ‘verstand’ waardoor ze kunnen spiegelen hoe jij je voelt en kunnen laten zien hoe een situatie er daadwerkelijk uit ziet. In deze sessie is mij duidelijk geworden waar mijn valkuilen zitten waardoor ik verder kon. Toen ik bij Monique binnen kwam was ik een afwachtend meisje wat niet voor zichzelf opkwam. Inmiddels ben ik een volwassen vrouw die weet wat ze wil en dit nastreeft. Ik heb ontzettend veel aan Monique te danken en zal mijn tijd met haar nooit vergeten!

Arthuur, manager (coaching)

Wat me vooral aansprak in je therapie aanbod was de veelzijdigheid. De holistische aanpak immers alles hangt met alles samen. Lichaamsgericht werken, ademhalingsoefeningen, systeem gericht werken, ontspanningsoefeningen, werken met de paarden, Mindfulness, Gestalt therapie, Oosterse zienswijzen en zo verder. De totaalaanpak die je hanteerde om zo te komen tot het wezenlijke, de bewustwording van mijn eigen aandeel in alles en daardoor ook meteen de sleutel aangereikt krijgen voor verandering.
Ook de literatuur die ter sprake kwam, die ik soms mee naar huis nam om thuis door te lezen/te bestuderen heeft me goed op weg geholpen. De sessies waarin we met elkaar gingen sparren over de verschillende zienswijzen, invalshoeken: zéér waardevol.
Wat me zeker is bijgebleven zijn de verschillende tekeningen die je maakte om een en ander te visualiseren.
De tekening die aangaf dat we te vaak in dualisme denken/tegenstrijdige polen, terwijl het meer voor de hand liggend is om te denken in de V van verbinding, vrijheid of verschil.
Ook de tekening van de impact die een burn out heeft op het energie niveau gerelateerd aan de leeftijdslijn heb ik nog steeds op mijn netvlies geprojecteerd.

Kees, Ondernemer en Coach ( NLP- purpose dag)

​Ihkv onze Purpose-opleiding met de groep een dag Paardencoaching gedaan bij Monique. Heel bijzonder prachtige omgeving en mooie, betrokken begeleiding door Monique. Top!

Ruth, docent en international buisiness consultant (lichaamsgerichte-therapie)

Monique werkt met je in het hier en nu (in plaats van altijd maar weer dat verleden op te rakelen). Ze helpt je jezelf te leren kennen, zonder te (ver)oordelen en om te gaan met je sterke en vooral ook zwakke kanten, zodat je constructief ipv destructief met je persoonlijkheid om kan gaan. Ze leert je naar je lichaam te luisteren en eventuele gevoelens (bijv spanningen) zelf af te voeren ipv je er tegen te verzetten.
Ondanks dit alles kijkt ze naar de behoeftes van het individu en als die anders zijn dan hierboven beschreven of als iemand hier nog niet aan toe is, zal ze ook daar een weg in vinden.
Zelf had ik in de periode dat ik regelmatig bij haar kwam, ook erg veel behoefte aan een stuk ventilatie en begrip om de plaat die in mijn hoofd op herhaling stond en de eeuwige verwijten aan mezelf te kunnen stoppen en ook daarvoor kon ik bij haar terecht.

Josefien, zelfstandig ondernemer (Paarden-coaching)

Monique is voor mij:
Al jaren mijn therapeute omdat zij mij steeds weer helpt een stapje meer te zetten in mijn struggle los te laten en te genieten van mijn leven.
Monique is spiritueel maar toch met beide benen op de grond.
Ze verklaard soms gevoelens of reacties op gebeurtenissen waardoor het logisch wordt dat ik soms doe wat ik doe. Dan kan het veranderen. Monique heeft daarvoor vele manieren maar zoekt samen met me naar de voor mij passende manier.
Hierdoor durf ik met haar steeds de volgende stap te zetten. Samen vol vertrouwen diepzee duiken.

Jorien, communicatie medewerker (paarden-coaching)

De afgelopen dagen is mij weer duidelijk geworden dat ik mij ‘alleen maar’ hoef open te stellen en dat de ‘vorm’ zich dan vanzelf aandient. Een mooi voorbeeld.
Voor de paardencoachsessie heb ik nagedacht over een thema. Met welk thema wil ik aan de slag? Veel kwam voorbij maar bij geen enkel thema had ik zoiets van ‘Yes, dit is het!’ Uiteindelijk open en zonder thema de bak ingelopen met Sita, het paard. Bijzonder om dan te zien dat Sita, na een paar minuten, duidelijk maakt wat mijn thema is voor deze sessie. Namelijk (de relatie met) mijn vader. En dat ik de (energetische) last die ik met mij meedraag mag teruggeven aan mijn vader. ‘Dit hoort bij jou daddy, deze last is niet van mij, ik geef het je terug zodat ik vrij kan zijn’.
Een begin is gemaakt, maar het vraagt om meer. Maar hoe? Op welke wijze kan ik mijn last teruggeven aan mijn vader zodat ik helemaal vrij ben en wellicht in de toekomst (weer) een verbinding aan kan gaan met een man. Ik denk, denk en denk en kom er nog niet goed uit. En dan ontvouwt zich gisteravond vlak voor het slapen de ‘vorm’…
Ja, het enige wat ik hoef te doen is mij open te stellen…

Lieke, Docent (Lichaamsgerichte -therapie)

Ik was al naar verschillende psychologen geweest en ik werd altijd ontvangen in een kantoortje. Elke keer kreeg ik hetzelfde te horen :” Vertel het eens, waar zit je mee?” Ik wilde helemaal niets vertellen. Babbelen over het verleden had voor mij totaal geen zin. Ik had te weinig woorden om uit te leggen wat ik voelde. Ik voelde mij door niemand of niets begrepen. Ik dacht dat mijn gevoelens onredelijk waren, niet belangrijk. Door al die dingen was ik volledig geblokkeerd.
Uiteindelijk kwam ik bij Monique terecht. Zij gaf mij een ander gevoel. Voor de eerste keer werd ik behandeld als persoon en niet als patiënt. Ik voelde mij meteen een beetje thuis door de huiselijk, warme en gezellig sfeer. Voor de eerste keer kreeg ik de vraag: “Lieke wat wil jij?” Waarop ik antwoordde: “ Ik wil niet babbelen.”
Ze stelden werkwijzen voor zoals tekenen, klei, collages maken, een dagboek bijhouden, dingen zoeken in de natuur, werken met de paarden,… Als er iets was waar ik me niet prettig bij voelde, zocht zij een andere werkwijze. Monique vertaalden mijn creaties waardoor ik mezelf beter begreep. Ik kreeg van haar woorden. Hierdoor kon ik beter met mijn partner babbelen.
Ik leerde van haar communiceren, dat je grenzen mag hebben, dat mijn rare gevoelens helemaal niet raar zijn maar heel natuurlijk/instinctief. Ik leerde terug open te zijn voor mezelf en voor anderen.

Truus, coach ( NLP- purpose dag)

Dankzij Monique heb ik mezelf kunnen terugvinden op mijn manier en op mijn tempo .
Deze geweldige en unieke ervaring met paardencoaching is er een om nooit te vergeten mede dankzij de fantastische begeleiding van Moniek! Dank je wel hiervoor!

Website by Webroots