Monique Schepers

Monique Schepers

Mijn naam is Monique Schepers en ik ben geboren op 15 mei 1968. De afgelopen 15 jaar heb ik samen met mijn ex partner Rolf Sanderson Zijnscentrum gerealiseerd. Een boerderij en praktijk aan huis was een lang gekoesterde droom. Maar aanhoudende verbouwingen, kosten en werkdruk hebben gemaakt dat ik andere keuzes ben gaan maken. Nu in 2021 scheiden onze levenspaden zich definitief en ben ik gestart met ‘EVA Art of Living’. Een coaching praktijk met de nadruk op de kunst van het leven. Afgelopen jaar heb ik meer dan voorheen ondervonden dat het leven zeer kostbaar is en buitengewoon kwetsbaar. Leven verheffen tot een kunstvorm en mensen ondersteunen daarin hun eigen mogelijkheden te ontdekken en te ontplooien is dan ook mijn missie voor de toekomst. Creating possibility’s is dan ook mijn nieuwe credo.

Ondanks mijn brede interesse in diverse zienswijzen op het leven, de mens en spiritueel georiënteerde invalshoeken ben ik heel aards en bezit een gezonde dosis nuchterheid en relativeringsvermogen waarbij humor voor mij een belangrijk instrument is. Als ik mensen kan inspireren word ik blij. Als kind bracht ik veel tijd door met dieren en in de natuur, buiten zijn is geen wens, het is mijn aard. Ik gebruik in mijn werk dan ook veelvuldig ‘buiten Zijn’ en liefst op ‘buiten-gewone wijze’. Dat houd in dat mijn werkterrein enorm groot en variërend is, om te Zijn, en je individuele mogelijkheden te ontdekken.

Zowel in mijn professionele als persoonlijke leven heb ik geleerd dat er geen enkele therapeut, therapie, coach, leraar, methodiek, ritueel of overtuiging bestaat die een sluitend antwoord kan bieden. Voor mij is het leven dus niet te vangen in 7 stappen naar geluk. Het is een voortdurend onderweg zijn, waarbij je de mogelijkheid hebt je te spiegelen aan mensen, dieren de natuur die je ontmoet en de innerlijke ervaringen die je beleeft.

Als therapeut en coach faciliteer ik een gelegenheid waarin jij je unieke mogelijkheden om te komen tot de door jou gewenste verandering of acceptatie mag ontdekken, waarbij zowel liefdevolle erkenning als confrontatie een weg is naar inzicht. Leren, erkennen, voelen, waarnemen en accepteren is een weg waar veel moed en uithoudingsvermogen voor nodig is. Ik heb diep respect voor iedereen die moeite doet in zijn eigen ont-wikkeling te investeren.

Mijn eigen zoektocht en diepe behoefte mezelf te ontwikkelen tot een bewuster mens en vrij te worden….. zijn vanaf dag 1 in dit werk mijn drijfveer geweest. Scholing geeft mij inspiratie en kaders, maar de mooie en pijnlijke ervaringen, trauma’s en successen in mijn leven geven mij de gelegenheid om écht te leren. Zowel de mensen die mij lief zijn als de mensen die ik liever vermijd zijn mijn leraren. Ik blijf het een voorrecht vinden lerend onderweg te zijn en daar ben ik oprecht dankbaar voor.

Als therapeut en coach faciliteer en creëer ik een gelegenheid waarin jij je unieke mogelijkheden om te komen tot de door jou gewenste verandering mag ontdekken.

Website by Webroots