Vrouwen in de overgang crisis of kans?

Vrouwen in de Overgang, crisis of kans?

Volgend jaar word ik 50, ik voel aan alles dat ik mij begeef in een overgang, niet enkel mijn lichaam verandert, maar ook mentaal, emotioneel zijn er andere bewegingen en verandert mijn kijk op het leven. Dit gaat niet altijd volgends een zelfverzekerd pad, het is alsof er een nieuwe wereld aan mogelijkheden ontdekt moet worden die je schoorvoetend betreedt nadat je bijna gedwongen wordt zogenaamde zekerheden los te laten. Niet alleen je eisprong komt langzaam tot een einde maar ook taken en verantwoordelijkheden die je jarenlang richting hebben gegeven veranderen.

Je staat op een kruispunt je kijkt terug en je kijkt naar de tijd die nog voor je ligt. Waar is je aandacht geweest de laatste 20 jaar, heb je kunnen doen wat je wilde, hoe staat het ervoor met je relatie, je werk en je carrièremogelijkheden? Allemaal zaken die ineens in ander voetlicht komen te staan als er weer ruimte komt om over je eigen leven na te denken en je beseft dat het leven niet zo maakbaar is als je dacht toen je 20 was.

De meeste hebben de basis prima in orde, huis, werk, een relatie, kinderen. In het beste geval ben je hartstikke happy. In mijn praktijk kom ik echter in toenemende mate vrouwen tegen tussen de 45 en 55 die niet happy zijn. Ze zijn niet gelukkig in hun relatie, gescheiden zijn of leven al jaren als broer en zus . Ze hebben zichzelf als vrouw verloren in het ouder worden of het moederen over iedereen en alles.

Zowel het lichaam als het leven van vrouwen maakt enorme veranderingen door. Men denkt onterecht dat vrouwen in de overgang komen op moment dat de menstruatie stopt. Maar dat is het moment dat de het grootste deel van de overgang zich al voltrokken heeft.
Een overgang kan wel zo’n 10 jaar in beslag nemen. Met een waslijst aan mogelijke klachten kondigt zich niet de meest inspirerende periode van je leven aan.

Je uiterlijk verandert, je hoeft maar naar eten te kijken en er zit alweer een kilo aan. Je libido verandert, vrijen gaat ineens pijn doen, je stemming gaat alle kanten op, nog maar niet te spreken over de lichamelijke kwalen als nachtelijk zweten opvliegers etc. et. Google gerust eens op symptomen van de overgang en je wordt er niet vrolijk van. Vrouwen kunnen zich minder aantrekkelijk gaan voelen. Bovendien gaat de maatschappelijke ontwikkeling zo snel dat het niet meer bij te benen is. Weemoedig kijk je naar de jonge mensen die schijnbaar moeiteloos de nieuwste trends en tools oppikken in het steeds snellere en uitgebreide digitale tijdperk.

MAAR! dat is maar 1 kant van de medaille, want de rijpe vrouw is ook een wijze vrouw, haar schoonheid heeft niets meer van doen met uiterlijkheden. Ze is reeds voorbij aan de nodige illusies die het leven ons voorschotelt, in die vrouw huist een schat aan ervaring en wijsheid. In vele culturen worden deze verworven talenten geëerd, ingezet en benut. Het ontdekken en inzetten van ervaring en wijsheid. Het hervinden van passie, het prikkelen van nieuwsgierigheid en het beleven van je volle vrouw ZIJN!

Voor elke vrouw die zich herkent in dit verhaal
Van 20 tot 27 augustus 2017 kun je op een prachtige en rustgevende omgeving van Sadhaka.nl een week aandacht besteden aan jezelf, samen met andere vrouwen hebben we aandacht voor de schoonheid en kracht van het ouder worden. Je hoeft nergens voor te zorgen, enkel ontvangen.
In deze cursus gaan we op zoek naar de mogelijkheden en kwaliteiten van rijper. Ik beloof je een week van empowerment, samen …zoals oudere wijze vrouwen dat doen! Kortom een geweldige creatieve manier om jezelf in het licht te zetten! Alle draait even helemaal om JOUW VROUW ZIJN.
Laat je verassen… voor informatie over de cursus ‘De wijze vrouw in Jou’ , Monique Schepers www.zijnscentrum.nl of aanmelden via www.sadhaka.nl

Website by Webroots