Equitherapie

Equitherapie

Coaching en therapie met behulp van paarden.

 

In deze werkvorm zetten we paarden in op gedrag, intrapsychisch of systemisch niveau (familie of organisatie opstellingen). We maken gebruik van de natuurlijke eigenschappen van het paard op het gebied van leiderschap, ordening, geven en nemen en hun onmetelijke sensitiviteit.
Dit is een manier van leren en bewust worden die raakt in het diepst van je wezen.

De laatste decennia heeft het inzetten van paarden bij coaching en therapie een steeds breder draagvlak gekregen.
In toenemende mate ontvouwen zich methoden en zienswijzen om de interactie tussen mens en paard te vertalen.
De hieronder beschreven werkwijzen en visie over het inzetten van paarden berust op onze persoonlijke ervaring en kennis tot nu toe. Dit werk leert ons telkens weer bescheiden te zijn over wat we weten en los te laten hoe het moet of hoe we het willen. Keer op keer ervaren we het als een voorrecht om ont-moetingen te faciliteren tussen mens en paard. Zowel onze klanten en patiënten als wijzelf zijn keer op keer diep onder de indruk van deze werkvorm.Elke thema of vraag die in je opkomt kan hiermee onderzocht worden.

We werken met levende wezens in een open en dynamische omgeving op een ervaringsgerichte manier.
Er valt heel veel te vertellen over deze manier van werken, maar het zelf ervaren zal alles duidelijk maken. Het gaat om een fenomenologische wijze van werken.Paarden zijn leermeesters in aandacht, grenzen, vriendelijkheid,compassie, leiderschap, loyaliteit, duidelijkheid en Zijn. Ik voel mij dan ook erg bevoorrecht te mogen werken met deze dieren ten behoeve van de mens.Dus ook uitermate geschikt voor teamtrainingen, bekijke onze training teambuilding ‘Verbinding’

Ben jij coach, therapeut of een opleidingsinstituut en wil je gebruik maken van onze expertise op het gebied van coaching met paarden, neem dan contact met ons op.
Tevens kan paardencoaching onderdeel uitmaken van bijscholing, teamcoaching, trainingen en opleiding.
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

EAGALA gecertificeerd (EAL, Equine Assisted Learnig en EAP Equine Assisted Psychotherapie) en hebben een opleiding gevolgd tot systemisch paardencoach bij Windopleiding.

We werken met levende wezens in een open en dynamische omgeving op een ervaringsgerichte manier.

Website by Webroots