Monique Schepers

Monique Schepers

 

Mijn naam is Monique Schepers en ik ben geboren op 15 mei 1968. Mijn droom om ooit op een boerderij een centrum voor persoonlijke ontwikkeling te mogen starten werd geboren tijdens een Vipassana-retraite in Thailand. In 1996 besloot ik mijn loopbaan te onderbreken om een jaar lang low budget door Azië te reizen. Deze reis bood mij een leerzame blik in andere culturen en gewoonten en gaf mij unieke ervaringen die tot de dag van vandaag nog steeds richting bepalend zijn voor wat ik doe. In de eerste 10 jaar na deze reis leek niets in mijn leven erop te wijzen dat die droom werkelijkheid zou worden, integendeel.

Ondanks mijn brede interesse in diverse zienswijzen op het leven, de mens en spiritueel georiënteerde invalshoeken ben ik heel aards en bezit een gezonde dosis nuchterheid en relativeringsvermogen waarbij humor voor mij een belangrijk instrument is. Als ik mensen kan inspireren word ik blij. Als kind bracht ik veel tijd door met dieren en in de natuur, buiten zijn is geen wens, het is mijn aard. Ik gebruik in mijn werk dan ook veelvuldig  ‘buiten Zijn’ en liefst op ‘buiten-gewone wijze’. Dat houd in dat mijn werkterrein enorm groot en varrierend is, het bos, ons weiland, de paardenbak, de boomhut, de yurt, of gewoon onze prachtige koestal waar we een geweldig mooie werkplek hebben gecreerd om te Zijn, te leren, te bewegen en te ervaren.

Zowel in mijn professionele als persoonlijke leven heb ik geleerd dat er geen enkele therapeut, therapie, coach, leraar, methodiek, ritueel of overtuiging bestaat die een sluitend antwoord kan bieden. Voor mij is het leven dus niet te vangen in 7 stappen naar geluk. Het is een voortdurend onderweg zijn, waarbij je de mogelijkheid hebt je te spiegelen aan mensen, dieren de natuur die je ontmoet en de innerlijke ervaringen die je beleeft.

Als therapeut en coach faciliteer ik een gelegenheid waarin je je eigen antwoorden mag vinden, waarbij zowel liefdevolle erkenning als confrontatie een weg is naar inzicht. Leren, erkennen, voelen, waarnemen en accepteren is een weg waar veel moed en uithoudingsvermogen voor nodig is. Ik heb diep respect voor iedereen die moeite doet in zijn eigen ont-wikkeling te investeren.

Mijn persoonlijke ontwikkeling staat niet los van mijn professionele. Mijn eigen zoektocht en diepe behoefte mezelf te ontwikkelen tot een bewuster mens en vrij te worden….. zijn vanaf dag 1 in dit werk mijn drijfveer geweest. Scholing geeft mij inspiratie en kaders, maar de mooie en pijnlijke ervaringen, trauma’s en successen in mijn leven geven mij de gelegenheid om écht te leren. Zowel de mensen die mij lief zijn als de mensen die ik liever vermijd zijn mijn leraren. Ik blijf het een voorrecht vinden lerend onderweg te zijn en daar ben ik oprecht dankbaar voor.

Als therapeut en coach faciliteer ik een gelegenheid waarin je je eigen antwoorden mag vinden, waarbij zowel liefdevolle erkenning als confrontatie een weg is naar inzicht.

Website by Webroots