Werkervaring en opleiding

In 1993 ben ik gaan werken als sociotherapeut in een therapeutische gemeenschap voor verslaving te Oirschot. Ik werkte in soortgelijke setting in Gent, Den Haag en tot 2014 binnen GGZ instelling Mondriaan in Heerlen/Maastricht, waarvan de laatste vier jaar in de functie van coach en opleider. In die functie heb ik mij mogen concentreren op de implementatie en toepassing van Mindfulness en verslaving, wat een ongelooflijk boeiende uitdaging voor mij was – en nog steeds ís.

In Nepal, India en Thailand volgde ik diverse langdurige retraites in Vipassana, Yoga en Yogapsychologie/ filosofie. Deze ervaringen hebben mij overtuigd van de vele mogelijkheden van het lichaam en geest en vooral van de noodzaak een klacht te bezien van uit de totale mens. Bij thuiskomst miste ik echter de aansluiting bij het westers denken. Ik besloot mij verder te gaan ontwikkelen op dit gebied en ervaringen en kennis te vertalen naar onze westerse manier van denken en leven.

Na een 5-jarige opleiding in Tilburg tot Yoga- en meditatie docente maakte ik kennis met de Methode Van Dixhoorn’, ontwikkeld door arts en hartspecialist Jan van Dixhoorn die m.i. een perfecte match wist te maken tussen westerse en oosterse kennis op het gebied stressmanagement en biofeedback. Na deze 3-jarige opleiding ben ik gestart met de opleidingen tot Mindfulnesstrainer MBCT (Mindfulness Based CognitiveTherapy) ACT (Acceptanceand Commitment Therapy), MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBRP (Mindfulness Based Relapse Prevention).

Ik het kader van Yoga, meditatie en Mindfulness volgde ik retraites bij Mark Williams, Christina Feldman, John Teasdale, Prof.Dr.S.Santorelli en Prof.Dr.J. Kabat-Zinn, Sarah Bowen, NehaChawla , Hans het Hart, Ajan Poh, Darmananda, in Nederland, België, Duitsland, Amerika, India, Thailand en Nepal.

Ik heb de gelegenheid gehad om binnen diverse instellingen en psychotherapie praktijken te werken met deze methodieken wat geleid heeft tot de ontwikkeling van bijscholingen voor hulpverleners,coaches en loopbaanbegeleiders.

  • Mindfulness en verslaving voor hulpverleners in de verslavingszorg (onderzoek in samenwerking met faculteit psychologie UV Maastricht).
  • Burn-out preventie en behandeling, voor hulpverleners, coaches en loopbaanbegeleiders.
  • Basis opleiding ervaring/lichaamsgericht en natuurgerichte interventies voor therapeuten en personal coaches

Momenteel ben ik mij verder aan het verdiepen in burn-out problematiek in de VUCA wereld en trauma behandeling gebaseerd op het werk van Levine, Pat Ogden en Bessel van de Kolk. Ik vind het belangrijk om mijn werk te verdiepen en lerend onderweg te blijven.

Maar bovenal ervaar ik het leven zelf, als de meest waardevolle school!

Lidmaatschap beroepsverenigingen:
ISMA,VDV, VVYN, EAGALA, VMBN

Website by Webroots