Opleiding tot holistisch burn-out coach

Opleiding tot holistisch burn-out coach

Basisopleiding tot holistisch burn-out coach.

 

Hoeveel ben je waard en wat heb je ervoor over om gezien te worden, burn -out is een multi-causaal probleem en vraagt daarmee om een complementaire aanpak.

Doelgroep: Lichaamsgerichte therapeuten, psychologen, psychotherapeuten, psychomotorische therapeuten, verpleegkundige en mensen die vanuit hun coaching vak in aanraking komen met mensen en burn-out. Het gaat om verdieping van je vakgebied, de opleiding is niet geschikt voor mensen die geen enkele ervaring hebben met het werken met mensen.
 

Vanwege Corona maatregels kunnen groepslessen geen doorgang hebben.

Studie belasting; direct contact is 100 uur, 8 weekenden verdeeld over 1 jaar.

Studie belasting: minimaal 64 uur.

Unieke inhoud, les locatie en kleine groepen! 
 

Onderwerpen die aan bod komen:

– psychosomatiek
– ontwikkeling van een Burn-out
– biofeedbackmodel (van Dixhoorn)
– interne en externe zelfregulatie
– adem als indicator en regulator
– energie systemen, bio-ritme en orgaan klok
– lichaamstypen en genetische blauwdruk
– de rol van voeding en beweging bij herstel
– misverstanden rondom ontspanning
– basis technieken hands-on, ademregulatie
– belang van rust en op Mindfulness gebaseerde interventies
– cognitieve herstructurering in het kader van herstel en preventie

De opleiding zal een combinatie zijn van praktijk en theorie. Er zal voldoende ruimte zijn om casussen en praktijkvoorbeelden in te brengen en deze met elkaar te bespreken.

Overnachtingen in nabijgelegen (50 m. loopafstand) vakantiewoning behoren tot de mogelijkheid of kun je zelf regelen waarbij ik je graag van dienst ben.
 

Tot 4 weken voor aanvang van de opleiding is restitutie van het opleidingsgeld niet meer mogelijk, mits er sprake is van zeer uitzonderlijke omstandigheden. Wel kan in overleg een andere datum gepland worden.
Inschrijving is definitief na betaling, termijn betaling is mogelijk, hierover kun je persoonlijk contact opnemen.

 

De basisopleiding is een unieke combinatie van lichaamsgerichte aanpak en het activeren van het zelf-herstellende vermogen van het menselijk lichaam in combinatie met cognitieve gedragsinterventies. Maar zoals ik ook in mijn artikel ‘eerst lichaam en dan geest‘ beschrijf zijn de meeste coaches en therapeuten niet onderlegd in de lichamelijke component bij de behandeling van Burn-out en wil ik daarin vanuit mijn kennis en ervaring graag een bijdrage leveren. Je maakt o.a. kennis met het werken vanuit het stress managementmodel ‘Methode van Dixhoorn’. Deze training geeft een diep inzicht in de bio feedback van het lichaam en hoe ons denken geconditioneerd is om die signalen te negeren, met alle gevolgen van dien. Na deze training ben je in staat je cliënten te helpen met het nemen van de volle verantwoording voor hun eigen mentale en fysieke welzijn. Zowel praktisch als theoretisch gaan we uitvoerig in op de hieronder benoemde les onderdelen. Deze training is zeer gewaardeerd onder professionals die werken met mensen die disfunctioneren of uitvallen door stress klachten. Ook zullen we ingaan op manieren om herstel te ‘meten’ en te onderzoeken waar de ingang is bij de klant tot het zelf reguleren van disfunctionele spanning. Zowel behandeling als preventie staat centraal, immers voorkomen is beter dan genezen. Stress helpt om te overleven, maar een teveel is dodelijk. Er zal ruimschoots aandacht zijn voor het inbrengen van casuïstiek.

De kleine groep garandeert veel aandacht voor de persoonlijke werkomstandigheden en het.

Training wordt gegeven door Monique Schepers

We garanderen kleine groepen max. 10 mensen.
Een kleine groep garandeert veel aandacht voor de persoonlijke werkomstandigheden en casuïstiek.

Goedgekeurd door SRVB (stichting register van therapeutische beroepen).

Locatie: Zijnscentrum, Linderweg 10, 6251NG Eckelrade
Tel 0620304078

Voor meer informatie over de methode die als basis wordt gebruikt in deze training zie http://www.vandixhoornvereniging.nl/ of http://www.ademtherapie-aos.org/

 

Website by Webroots