Yoga

 

Yoga

Vader en inspirator, Math Schepers geboren 1920 
Onze planeet tijdelijk verlaten op 25 mei 1978

ZIJNs-YOGA doorlopende groepen

Maandag avond 19.30-20.30 Banholt, naast de kerk! (nog enkele plekken vrij)
Woensdag ochtend 10.30 - 11.30 (Eckelrade)
Donderdag avond van 19.00 - 20.00 (nog enkele plekken vrij)
en 
20.15.(Eckelrade)

 
Gratis proefles, € 10 lessenkaart €90,- (12 weken geldig). Tijdens schoolvakanties geen les.

Voor iedereen toegankelijk, geen ervaring nodig, het vermogen tot glimlachen is voldoende!
 

De Yoga vorm die ik onderwijs vindt zijn basis in de Ashtanga yoga volgens Patanjali.  Mijn eigen Yoga proces heeft er echter voor gezorgd dat het zijn ‘eigen vorm’ heeft gekregen. Het is een zachte aandacht-volle en meditatieve vorm van Yoga. Gericht op ZIJN met de beweging en minder op de perfectie of vorm. We onderzoeken ook de taal  en je relatie tot je lichaam. Je zult uitgedaagd worden in het opzoeken van je grenzen, deze te respecteren of te verleggen. Uiteraard is ontspanning een belangrijk aandachtpunt, wat is rust..?  Hoe voelt dat in je lichaam? Rust en stilte zijn namelijk niet voor iedereen aangenaam! Ontspannen is altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Yoga is een individueel proces, voor ieder anders. Yoga is meer dan bewegen, Yoga kent zijn eigen psychologie en filosofie, ook dat zullen we soms aanraken. Dit doen we altijd vanuit een voor ons westerse brein bevatbare vertaling, vanuit waar wij zijn en wat we be-leven.

Er zijn net zoveel Yoga vormen als stijlen waarin docenten onderwijzen. Belangrijk is dat je voelt wat bij jou past in deze fase van je leven, dat kan telkens anders zijn.

​Kort vertaald betekent Yoga voor mij....met je voeten op de aarde komen! Aanwezig zijn, dus alles behalve zweverig! En soms raken we ondersteboven van wat we doen ;)

Je bent van harte welkom om te ervaren of de vorm die ik onderwijs bij jou past…voor dit moment.